Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Державна податкова служба інформує

03 Травня, 2023 р., 09:39
Фахівці Братської ДПІ  на черговій зустрічі з платниками податків розповіли про актуальні питання податкового законодавства.
03 Травня, 2023 р., 09:38
Фахівці Братської ДПІ нагадують, що з 1 квітня 2023 року в платіжній інфраструктурі України запроваджено міжнародний стандарт ISO 20022, який є основою функціонування європейських платіжних систем. Умови для переходу української платіжної інфраструктури на міжнародний стандарт встановлені Законом України від 30 червня 2021 року № 1591-IX «Про платіжні послуги». Тож з 1 квітня 2023 року усі міжбанківські платіжні операції в гривні здійснюються з переходом на щоденне опрацювання переказів в національній валюті, включаючи вихідні та святкові дні. Тобто ДПС отримує від Казначейства інформацію про надходження на бюджетні/небюджетні рахунки також у вихідні та святкові дні. 
03 Травня, 2023 р., 09:37
Братська ДПІ звертається до власників житлової нерухомості (квартири площею понад 60 кв.м, будинки площею понад 120 кв. м, будинок + квартира площею понад 180кв.м), власників нежитлової нерухомості, землевласників та землекористувачів провести звірку з податковою службою, щоб вияснити чи не рахується податковий борг зі сплати податку на нерухомість, земельного податку та орендної плати за землю.
18 Квітня, 2023 р., 15:14
Важливим напрямком роботи Братської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області є підготовчий процес до нарахування та вручення громадянам повідомлень зі сплати податку за землю, а саме звірка з громадянами інформації про наявність земельних ділянок у власності чи користуванні, яку щоденно проводять фахівці інспекції. Вони зазначають, що якщо платник виявляє розбіжність, йому необхідно звернутися до податкової за місцезнаходженням земельної ділянки з оригіналами документів на право власності або користування для проведення звірки, уточнення даних та отримання нового повідомлення про сплату податку.
17 Березня, 2023 р., 13:59
Братська ДПІ нагадує, що особи, які мають особистий ключ кваліфікованого електронного підпису можуть скористатись сервісом «Електронний кабінет». Зазначений сервіс забезпечує можливість подання, зокрема, декларації про майновий стан і доходи. При цьому, сервіс дозволяє сформувати декларацію з частковим заповненням на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та відомостей щодо об'єктів нерухомого (рухомого) майна. Звертаємо увагу, що отримання відомостей з Державного реєстру потребує деякий час (від 10 до 20 хвилин) і автоматичне часткове заповнення декларації здійснюється лише після отримання відповіді з Державного реєстру. Для завантаження даних з Державного реєстру та наявних відомостей щодо об'єктів нерухомого (рухомого) майна до декларації слід застосувати режим «Заповнити на основі даних ДПС». Увага, наявна інформація може бути не повною, оскільки формується на підставі даних Державного реєстру та не враховує дані щодо отриманих платником податків доходів від інших фізичних осіб та іноземних доходів.
17 Березня, 2023 р., 13:58
Для отримання Довідки необхідно подати заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи за формою згідно з додатком 2 до Порядку № 733.
14 Березня, 2023 р., 10:01
Братська ДПІ звертає увагу, що фізичні особи можуть направити запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді (F1301803) через меню «ЕК для громадян» Електронного кабінету. Для цього необхідно лише мати кваліфікований електронний підпис, за допомогою якого увійти до Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua ).
14 Березня, 2023 р., 10:00
Протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) – для фізичних осіб – підприємців та фізичних осіб, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування);
02 Березня, 2023 р., 13:51
Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» для платників податків – фізичних осіб, у яких у власності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, вводиться поняття мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ).
02 Березня, 2023 р., 13:50
Громадянам, які володіють нерухомістю та земельними ділянками, варто провести звірку щодо належним їм об’єктів і нарахованих податкових платежів, - рекомендують у Братській ДПІ.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь