Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Братській ДПІ відбувся тренінг для платників податків

Дата: 18.10.2024 08:38
Кількість переглядів: 89

Днями фахівці Братської ДПІ провели з платниками податків тренінг, під час якого розповіли як повернути помилково та/або надміру сплачені суми грошового зобов’язання.

Фото без опису

Під час заходу податківці зазначили, що у разі помилкової або надмірної сплати кожен платник у відповідності до податкового законодавства має право на повернення таких коштів або ж перерахування їх на інший бюджетний рахунок. Підставою для повернення коштів є заява платника та наявність відповідної переплати у ІКП. У заяві обов’язково необхідно зазначати: назву помилково та/або надміру сплаченого податку, збору, платежу; його суму; дату сплати; напрями перерахування помилково та/або надміру сплачених коштів, що повертаються. Також до заяви бажано додати копію платіжного документа, на виконання якого помилково або надміру сплачений платіж перераховано до бюджету.

Начальник Братської ДПІ Людмила Власенко повідомила, що для зручності платників в «Електронному кабінеті» запроваджено сервіс, за допомогою якого можна подати заяву в електронній формі через приватну частину Електронного кабінету. При цьому відмітила, що вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Також звернула увагу платників на нюанси повернення надміру сплачених податкових зобов’язань з податку на додану вартість та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Наприкінці заходу податківці надали бажаючим учасникам заходу практичну допомогу щодо подання заяви на повернення коштів через Електронний кабінет. Принагідно нагадали платникам про порядок заповнення обов’язкових реквізитів платіжної інструкції при сплаті податків та зборів.

З новинами податкового законодавства можна оперативно ознайомитись, підписавшись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Миколаївській області: https://www.facebook.com/tax.mykolaiv/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь