Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Держпродспоживслужба інформує: профілактика ботулізму

Дата: 13.06.2024 13:07
Кількість переглядів: 110

За даними Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в 2024 році фахівцями територіальних органів Держпродспоживслужби взято участь у розслідуванні 24 випадків ботулізму з 27 постраждалими, серед яких один летальний.

Фото без опису

Всього за оперативними результатами розслідування випадків ботулізму з початку 2024 року встановлено:

- 3 випадки пов’язані з вживанням м’ясної консервації домашнього виготовлення;

- 2 випадки пов’язані з вживанням овочевої консервації домашнього виготовлення;

- 1 випадок пов’язаний з вживанням ковбаси домашнього виготовлення;

- 9 випадків пов’язані з вживанням риби домашнього виготовлення;

- 2 випадки пов’язані з рибною продукцією невідомого походження та в’ялена риба, придбана у місці стихійної торгівлі;

- 5 випадків з вживанням рибної продукції, придбаної в магазині (із них триває розслідування ще трьох випадків);

- в 1 випадку фактор інфікування не встановлений.

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертає Вашу увагу, щодо основних правил профілактики ботулізму:

- НЕ КУПУЙТЕ консерви та інші продукти домашнього виготовлення з рук на вулицях та стихійних ринках.

- НЕ ВЖИВАЙТЕ їжу з роздутої бляшанки; банки зі здутою кришкою; з негерметичної банки; банки, з яких відчувається дивний або неприємний запах.

- НЕ ВЖИВАЙТЕ консервовані в домашніх умовах продукти, які зберігаються понад рік, або термін зберігання яких сплив.

- УНИКАЙТЕ споживання в’яленої та копченої риби, яка готувалася непатраною.

- НЕ ВЖИВАЙТЕ продукти, якщо сумніваєтесь у їхній якості або не впевнені, що їх виготовляли, зберігали та/або транспортували належним чином.

- Перед споживанням м’ясних та рибних консервів домашнього приготування підвергайте їх термічній обробці, адже токсин ботулізму за температури 80°С руйнується через 5–25 хвилин, в залежності від продукту, а за температури 100°С – у перші хвилини.

БЕРЕЖИТЬ СВОЄ ЗДОРОВ’Я ТА ЗДОРОВ’Я СВОЇХ РІДНИХ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь