Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Держпродспоживслужба інформує: профілактика ботулізму

Дата: 13.06.2024 13:07
Кількість переглядів: 69

За даними Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в 2024 році фахівцями територіальних органів Держпродспоживслужби взято участь у розслідуванні 24 випадків ботулізму з 27 постраждалими, серед яких один летальний.

Фото без опису

Всього за оперативними результатами розслідування випадків ботулізму з початку 2024 року встановлено:

- 3 випадки пов’язані з вживанням м’ясної консервації домашнього виготовлення;

- 2 випадки пов’язані з вживанням овочевої консервації домашнього виготовлення;

- 1 випадок пов’язаний з вживанням ковбаси домашнього виготовлення;

- 9 випадків пов’язані з вживанням риби домашнього виготовлення;

- 2 випадки пов’язані з рибною продукцією невідомого походження та в’ялена риба, придбана у місці стихійної торгівлі;

- 5 випадків з вживанням рибної продукції, придбаної в магазині (із них триває розслідування ще трьох випадків);

- в 1 випадку фактор інфікування не встановлений.

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертає Вашу увагу, щодо основних правил профілактики ботулізму:

- НЕ КУПУЙТЕ консерви та інші продукти домашнього виготовлення з рук на вулицях та стихійних ринках.

- НЕ ВЖИВАЙТЕ їжу з роздутої бляшанки; банки зі здутою кришкою; з негерметичної банки; банки, з яких відчувається дивний або неприємний запах.

- НЕ ВЖИВАЙТЕ консервовані в домашніх умовах продукти, які зберігаються понад рік, або термін зберігання яких сплив.

- УНИКАЙТЕ споживання в’яленої та копченої риби, яка готувалася непатраною.

- НЕ ВЖИВАЙТЕ продукти, якщо сумніваєтесь у їхній якості або не впевнені, що їх виготовляли, зберігали та/або транспортували належним чином.

- Перед споживанням м’ясних та рибних консервів домашнього приготування підвергайте їх термічній обробці, адже токсин ботулізму за температури 80°С руйнується через 5–25 хвилин, в залежності від продукту, а за температури 100°С – у перші хвилини.

БЕРЕЖИТЬ СВОЄ ЗДОРОВ’Я ТА ЗДОРОВ’Я СВОЇХ РІДНИХ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь