Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Статус особи з інвалідністю внаслідок війни

Дата: 13.04.2024 10:52
Кількість переглядів: 121

Військовослужбовці, які отримали травму (поранення, контузію, каліцтво, захворювання) внаслідок безпосередньої участі в АТО/ООС/інших заходах забезпечення безпеки та оборони України, мають право на встановлення групи інвалідності (або ж відсотку втрати працездатності, без встановлення групи інвалідності), та виплату одноразової грошової допомоги.

Особи, яким встановлено групу інвалідності, мають право на отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни та отримання відповідного посвідчення.

Статус: особа з інвалідністю внаслідок війни І, ІІ, ІІІ групи. Виплата одноразової грошової допомоги внаслідок отримання інвалідності або встановлення відсотку втрати працездатності

 

І група

ІІ група

ІІІ група

Часткова втрата

працездатності

(без встановлення інвалідності

до 187 880*

ГРН.

залежно від відсотку

втрати працездатності

 

 

 

1 073 600*

ГРН.

 

 

 

805 200*

ГРН.

 

 

 

 671 000*

ГРН.

 

 

  • виплати залежить від прожиткового мінімуму для працездатних осіб на дату встановлення інвалідності, але станом на 1 січня календарного року.

 

  • У разі встановлення часткової втрати працезданості для розрахунку розміру одноразової гро­шової допомоги необхідно здійснити такі математичні дії: відсоток втрати працездатності помножити на 70 та помножити на розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня відповідного року  помножити на 70, отриману суму поділити на 100 і помножити на відсоток  втрати працездатності.

 

УВАГА!

ОГД також виплачується, якщо особа встановила групу інвалідності чи відсоток втрати працездатності (внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), захворювання пов'язаного з участю в АТО/ООС/інших заходах забезпечення безпеки та оборони України протягом трьох  місяців після звільнення з військової служби.

Додаткова матеріальна допомога може виділятися з коштів місцевого бюджету за рі­шеннями органів місцевого самоврядування. Будь ласка, уточнюйте інформацію за місцем проживання.

 

 

УВАГА!

Статус не надається, а кошти не виплачуються, якщо поранення, каліцтво, контузія настали внаслідок:

  • вчинення особою злочину або адміністративного правопорушення;
  • вчинення особою дій у стані алкогольного, наркотичного, токсичного сп'яніння;
  • навмисного спричинення собі тілесного ушкодження чи іншої шкоди своєму здоров'ю або самогубства (крім випадку доведення особи до самогубства, встановленого судом);
  • подання особою завідома неправдивих відомостей для призначення і виплати одноразової грошової допомоги.

 

Виплата ОГД особам з інвалідністю та членам сімей загиблих може здійснюватись за постановою КМУ від 25 грудня 2013 р. № 975 та за постановою КМУ від 29 квітня 2016 р. № 336. Основні відмінності: за постановою № 975 можлива виплата за встановлений відсоток втрати працездатності без встановлення ін­валідності, за постановою № 336 виплата передбачена добровольцям (які увійшли та не увійшли до складу офіційних силових формувань), працівникам, волонтерам, поліцейським, також сім'ям зниклих безвісти.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь