Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Наталя Беньковська провела засідання адміністративної комісії в розширеному форматі

Дата: 10.04.2024 21:33
Кількість переглядів: 136

10 квітня в кабінеті заступника голови Братської селищної ради Наталі Беньковської, та під її головуванням, відбулося розширене засідання адміністративної комісії територіальної громади, де крім постійних членів комісії участь взяли представники ринків - Іван Кравець та Наталя Менчинська, начальник Братської податкової інспекції Людмила Власенко та Павло Коржан – начальник Братської державної лікарні ветеринарної медицини. На ньому було розглянуто ряд актуальних та важливих питань, що стосувались благоустрою населених пунктів, дотримання правил проти епідеміологічного благополуччя, роботи із громадянами, що здійснюють торгівельну діяльність та надають послуги без сплати належних податків.

Фото без опису

Розглянуто адміністративні протоколи складені працівниками поліції за порушення правил торгівлі та продаж спиртного неповнолітнім.

-«Ні для кого не секрет» - зазначила у своєму виступі начальник податкової Людмила Власенко, що соціальні мережі сьогодні рясніють повідомленнями стосовно надання послуг вдома, (це робота швачок, перукарів, масажистів, майстрів краси, а саме перманентного макіяжу, і не тільки, продаж товарів через інтернет, це і мінеральні добрива, посівний матеріал, обробіток земель, а це відповідно випадаючі доходи бюджету, який сьогодні потребує термінового наповнення, враховуючи ситуацію в країні.

Простіше ж критикувати, а тому пропоную почати кожен із себе. За кордоном така практика вже існує давно. Тому було надано доручення директорам ринків при поновленні договорів зробити звірки, хто сьогодні має патент чи ліцензію, право установчі документи. А хто ховає свої прибутки повинен терміново бути оформлений і працювати в правовому полі. Доведено інформацію і на старостинські округи.

Досить дивний факт того, що відбулося зменшення надходжень по акцизному збору. Найбільше його надходить від магазину «Копілка», який працює через касовий апарат, і жоден товар не буде відпущено без чеку про сплату. Окремі підприємці нашої громади, (дуже жаль що публічно не можна називати прізвища), які торгують підакцизними товарами – тютюном чи горілкою, воліють краще один раз заплатити штраф і не маленький, в районі 27 тис. грн. чим видавати чеки та показувати реальну картину реалізованих товарів.

Тому кожен повинен виходячи з будь якої торгівельної установи, придбавши товар, проявити громадянську позицію – вимагати чек, як це роблять в цивілізованих країнах. І бюджет наповнюється, і законодавство витримується.

На засіданні було розглянуто лист Миколаївського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України стосовно того, що до цієї установи звернулися громадяни селища, які відвідують ринок споживчого товариства, де мешкає собака, що немає офіційного власника, який би піклувався про неї, але є особи, що підгодовують тварину, але додому забрати не хоче ніхто. Вже 5 осіб звернулося до лікарні стосовно перевірки та щеплення на сказ.

Павло Коржан, начальник Братської державної лікарні ветеринарної медицини, що був присутнім на засіданні, повідомив про те, що укласти угоду на відлов та стерилізацію тварини можна лише із спеціалізованою установою, яка зареєстрована та має відповідні документи. Така є в місті Южноукраїнськ, але вона працює лише в межах своєї громади, і на укладання угод не погоджується. Тому ці роботи будуть виконані власними силами із відшкодуванням витратних матеріалів.

Велике прохання до власників чотириногих, тримайте їх вдома і свою «любов» проявляйте теж, а не відпускайте, як непотріб. Адже ми несемо відповідальність за тих, кого приручили.

Незабаром розпочнуться канікули і школярі більшість часу проводитимуть біля водойм, в місцях відпочинку, на відкритих літніх майданчиках. Вже зараз спостерігається тенденція до продажу спиртного неповнолітніх і перші протоколи почали вже надходити. На комісію були запрошені особи, які були притягнуті до адміністративної відповідальності. Слід зазначити, що стаття 156, частина 2 передбачає досить солідні штрафи від 6800 до 13600грн.Тому власників магазинів, кафе та барів попереджаємо зарані, не зробіть собі подарунка з декількома нулями, не наражайте себе на неприємності.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь