Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підсумки роботи за тиждень

Дата: 15.03.2024 15:10
Кількість переглядів: 481

Традиційно, в кінці тижня підводимо підсумки роботи селищної ради та її структурних підрозділів.

Фото без опису

Селищним головою проведено робочу поїздку до Миколаївського старостинського округу, під час якої Неля Собко здійснила особистий прийом громадян сіл Миколаївка та Петропавлівка.

 

Проведено чергове засідання виконавчого комітету Братської селищної ради.

 

На протязі тижня відділом соціального захисту прийнято 85 заяв на різні види допомог: державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям, одиноким матерям, допомогу на проживання ВПО, пільгу учасникам бойових дій та інші. Прийнято 1 заяву на отримання посвідчення особи з інвалідністю; документи 1 багатодітної родини для отримання посвідчень багатодітних батьків та дітей з багатодітних родин; 1 заяву на отримання технічних засобів реабілітації; обстежено 1 особу, які здійснює догляд на непрофесійній основі за особою з інвалідністю.

 

Службою у справах дітей під час у громадян прийнято 8 заявників щодо вирішення питань захисту прав та законних інтересів дітей, яким надано консультації та вирішено питання щодо надання дозволів на вчинення правочинів за участю неповнолітніх/ малолітніх дітей. Вжито заходів до дорослих осіб, які втягували неповнолітнього до негативних проявів та проведено профілактичні бесіди з 2 підлітками та їх батьками щодо недопущення вживання алкогольних напоїв, бродяжництва, пропусків занять без поважної причини.

Працівники служби у справах дітей Братської селищної ради взяли участь у 2 судових засіданнях за позовом органу опіки та піклування щодо захисту прав та законних інтересів дітей, батьки яких  не виконують своїх батьківських обов’язків, зловживають алкогольними напоями, не створили умов для навчання та виховання дітей.

Розглянуто документи від 3 громадян з метою встановлення статусів дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Відпрацьовано 3 звернення навчальних закладів щодо залучення дітей на навчання, які без поважної причини не відвідували заклад.

Підготовлено щорічні висновки про стан утримання, навчання та виховання 22 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників та території Братської селищної ради.

Підготовлено 6 проєктів рішень на засідання виконавчого комітету Братської селищної ради щодо соціального захисту дітей.

Спільно з Братським центром соціальних служб Братської селищної ради проводилися обстеження матеріально-побутових умов проживання дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

 

За поточний тиждень відділом надання адміністративних послуг та державної реєстрації Братської селищної ради надано 218 послуг, зокрема:

172 - з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно;

22 - з реєстрації місця проживання;

13 - з отримання відомостей з Державного земельного кадастру;

8 - реєстрація бізнесу та інші;

4 -   отримання паспорту прив’язки тимчасової споруди.

Надано 47 консультацій з питань отримання адміністративних послуг.

Проводилась актуалізація даних в Реєстрі територіальної громади.

Підготовлено інформації на запити судів, ДБР та нотаріусів.

Забезпечено проведення перевірки осіб, що подали заяви на компенсацію витрат за  тимчасове розміщення ВПО.

 

Відповідно до розпорядження Вознесенського РТЦК та СП проведено оповіщення військовозобов’язаних осіб.

 

До Дня українського добровольця у закладах загальної середньої освіти  проведено виховні години «Вони для нас виборюють життя», години спілкування «Сила нескорених», перегляд відеопрезентації «Добровольці – це ті, для кого Україна – мати!»; взяли участь в акції, ініційованої ВОКТМС, «Подяка захиснику Добровольцю»: написання листа-есе «Чи міг би я бути  добровольцем»,  виготовлення  листів –подяк,  малюнків та оберегів, посилок з домашніми смаколиками, які буде передано добровольцям та воїнам нашої громади.

Директор  Братського історичного музею імені М.М.Радкевича Валентина Богдан провела патріотичну годину для учнів 5 класів Братського ліцею №2 «Ті, що серцем небайдужі». Учні виготовили листівки для Захисників та Захисниць, в яких виразили щиру дитячу подяку воїнам та добровольцям Братської громади. Голови учнівського самоврядування, представники 5-11 класів вшанували загиблих хвилиною мовчання і поклали до пам’ятника вінок та квіти. До заходів долучилися працівники Братської публічної бібліотеки та сільські клубні заклади, які взяли участь у Національному читацькому марафоні «Діти України читають захисникам», поширили відео-привітання до Дня українського добровольця. Інформацію про проведені заходи було поширено на шкільних сайтах та в соціальних мережах.

 

З нагоди відзначення Дня Українського Добровольця 14 березня 2024 року в Братській дитячо-юнацькій спортивній школі відбулися змагання з футзалу.

 

14 березня 2024 року для учнів 10-11 класів Братської громади було організовано зустріч із колективом Миколаївського національного аграрного університету. Ініціатором дійства виступила проректор з науково-педагогічної і виховної роботи та підвищення кваліфікації, доктор педагогічних наук, професор Наталя Шарата.

 

У закладах загальної середньої освіти з 06 березня по 15 березня проведено заходи, присвячені Шевченківським дням: квест-ігри – «У пошуках заповідей Кобзаря», «Шлях до Тараса», «Тарас Шевченко - майстер слова та пензля»; акцію «Мій лист до Т.Г. Шевченка»; тематичну годину «Т.Г. Шевченко. Художник з душею поета»; конкурс малюнків до творів поета; конкурс декламаторів віршів Шевченка – «І мене в сім’ї великій...»; «Поетичний вінок Тараса Шевченка»; «Нас єднає мова Шевченка!»ігри – «Факт чи фейк про Кобзаря», «Завжди сучасний Шевченко»вікторини - «Чи знаємо ми Т. Г. Шевченка?»; «Правда чи фейк?»Шевченківський блокпост «Борітеся - поборете!»; літературний ярмарок «Що я знаю про Кобзаря?»; творчий конкурс «Проби пера» (створення власної казки про Шевченка), усний журнал «Тарас Шевченко — поет з душею художника», ранкові зустрічі, інформаційні хвилинки, години спілкування по класах - «Співець людини, волі й України», «Шевченкова криниця слова», «Незламний дух Великого Кобзаря», «Тарас Шевченко і музика». Учні 7 класу Кривопустоської гімназії з дошкільним підрозділом взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Садок вишневий коло хати», а здобувачі освіти та педагоги громади – в онлайн-квесті «Таємниці Тарасового шляху», який розробили методисти КУ «Братський центр фінансово-господарського та навчально-методичного забезпечення закладів освіти, культури, туризму, молоді та спорту Братської селищної ради». Інформацію про проведені заходи було поширено на шкільних сайтах та в соціальних мережах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь