Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шевченківські дні у Братській громаді

Дата: 08.03.2024 10:58
Кількість переглядів: 143

На початку березня Україна традиційно відзначає шевченківські дні, вшановуючи пам’ять великого сина українського народу, пророка, який є для багатьох поколінь символом боротьби за волю – Тараса Григоровича Шевченка.

В своїй поезії він відобразив і красу рідного краю, і сум, і тугу українського народу, його прагнення до кращого життя, його бунтарський дух, його прагнення розірвати кайдани кріпацтва та російського поневолення. Пройшло більше 200 років, але його пророчі слова і зараз надихають українське воїнство на боротьбу з кровожерливим ворогом та на захист рідної землі.

Сьогодні, 8 березня 2024 року, в переддень дня народження поета, в Братській селищній раді відбулися урочисті заходи з вшанування його пам’яті. З привітальним словом до учасників заходу звернулась селищний голова Неля Собко. В своїй промові вона зазначила, що слова Шевченка є і сьогодні актуальними, його вислови стали крилатими. І сьогодні його «Борітеся, поборете» стало відомим на весь світ і надихає наших захисників на передовій. Закликала усіх громадян надихати наших оборонців своїми вчинками та кинути усі зусилля на підтримку та допомогу Збройним Силам України.

Вихованці Будинку творчості школярів та юнацтва під керівництвом Лариси Васильєвої, Людмили Бешлеул, Тетяни Маєр своїми виступами підняли градус патріотизму в учасників заходу.

То ж нехай слова Тараса Шевченка стануть пророчими: «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі»!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь