Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Одержання допуску-посвідчення на право роботи з пестицидами та агрохімікатами

Дата: 19.02.2024 09:37
Кількість переглядів: 71

Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує особам, діяльність, яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також працівникам підприємств, установ та організацій, фізичним особам-підприємцям, що організовують виконання таких робіт, про необхідність одержання посвідчення на право роботи із зазначеними препаратами.

Фото без опису

З 28.06.2023 року набрала чинності Постанова КМУ від 09 травня 2023 року №458 «Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами».

Дія цього Порядку поширюється на осіб, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами, та не поширюється на фізичних осіб, які застосовують пестициди для власних потреб, не пов’язаних з провадженням господарської діяльності, за умови, що такі пестициди дозволені для роздрібного продажу населенню у дрібно фасованому вигляді.

Особи, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням, а також з торгівлею пестицидами, проходять медичний огляд у порядку, встановленому  МОЗ.

Для проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особи подають у паперовій або електронній формі засобами інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем до територіального органу Держпродспоживслужби заяву про проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами  (у паперовій або електронній формі) тадокумент, що підтверджує внесення плати за проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами.

Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами проводиться в очній або  дистанційній формі на платній основі. Розмір плати за проведення такого навчання встановлюється згідно із законодавством.

Станом на сьогодні платна послуга за проведення навчання працівників, які безпосередньо виконують роботи пов'язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами складає 452,41 гр. за одну людину.

Після завершення навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особа проходить перевірку знань в територіальному органі Держпродспоживслужби шляхом письмового тестування.

У разі успішного проходження тестування територіальний орган Держпродспоживслужби видає особі у паперовій формі або у форміелектронного документа, на який накладено кваліфікований електронний підпис уповноваженої особи, свідоцтво про навчання. Строк дії свідоцтва про навчання становить два роки з дати його видачі.

Для одержання посвідчення особи або їх уповноважені представники подають територіальному органу Держпродспоживслужби або через центри надання адміністративних послуг у паперовій або в електронній формі засобами інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем заяву про видачу посвідчення про право роботи з пестицидами.

Посвідчення видається у паперовій формі або у формі електронного документа, на який накладено кваліфікований електронний підпис уповноваженої особи. Посвідчення дійсне протягом двох років з дня його видачі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь