Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА! Навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Дата: 15.02.2024 14:53
Кількість переглядів: 113

За сприяння державної служби зайнятості громадяни з числа учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, можуть пройти професійне навчання:

- професійну підготовку;

- перепідготовку;

- підвищення кваліфікації.

Учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни мають можливість обирати самостійно професію та навчальний заклад. Загалом вибір складає 95 професій в 365 освітніх програмних центрах. Для реалізації можливості професійного навчання учасників бойових дій або осіб з інвалідністю внаслідок війни потрібно подати онлайн заявку на портал dcz.gov.ua або самостійно звернутися до центру зайнятості за місцем реєстрації.

Термін навчання до 6 місяців. Вартість не обмежена – за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України. Служба зайнятості оплачує навчання , проїзд і медичний огляд зареєстрованих безробітних та (або) їх проживання в період такого навчання центр зайнятості здійснює відбір закладів освіти.

З метою виявлення здібностей, можливостей та інших чинників, що впливають на вибір або зміну професії та виду трудової діяльності, центрами зайнятості безробітним надаються послуги з професійної орієнтації.

Якщо зареєстрований безробітний виявляє бажання пройти професійне навчання відповідно до результатів наданих послуг з професійної орієнтації, центр зайнятості за місцем реєстрації особи як безробітної укладає з ним договір та видає йому направлення на професійне навчання до закладу освіти.

Безробітний зараховується до закладу освіти на підставі направлення на професійне навчання.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь