Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА! Навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Дата: 15.02.2024 14:53
Кількість переглядів: 135

За сприяння державної служби зайнятості громадяни з числа учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, можуть пройти професійне навчання:

- професійну підготовку;

- перепідготовку;

- підвищення кваліфікації.

Учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни мають можливість обирати самостійно професію та навчальний заклад. Загалом вибір складає 95 професій в 365 освітніх програмних центрах. Для реалізації можливості професійного навчання учасників бойових дій або осіб з інвалідністю внаслідок війни потрібно подати онлайн заявку на портал dcz.gov.ua або самостійно звернутися до центру зайнятості за місцем реєстрації.

Термін навчання до 6 місяців. Вартість не обмежена – за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України. Служба зайнятості оплачує навчання , проїзд і медичний огляд зареєстрованих безробітних та (або) їх проживання в період такого навчання центр зайнятості здійснює відбір закладів освіти.

З метою виявлення здібностей, можливостей та інших чинників, що впливають на вибір або зміну професії та виду трудової діяльності, центрами зайнятості безробітним надаються послуги з професійної орієнтації.

Якщо зареєстрований безробітний виявляє бажання пройти професійне навчання відповідно до результатів наданих послуг з професійної орієнтації, центр зайнятості за місцем реєстрації особи як безробітної укладає з ним договір та видає йому направлення на професійне навчання до закладу освіти.

Безробітний зараховується до закладу освіти на підставі направлення на професійне навчання.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь