Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ СУСПІЛЬНО КОРИСНИХ РОБІТ У 2023 РОЦІ

Дата: 14.02.2024 10:38
Кількість переглядів: 180

Організація суспільно корисних робіт – один із напрямків роботи та співпраці Братської селищної ради Вознесенського району Миколаївської області з Братським відділом Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості. Суспільно корисні роботи – це тимчасова зайнятість, що має оборонний характер або ж слугує для ліквідації надзвичайних ситуацій, які виникли в період воєнного стану. Основна мета організації та проведення таких робіт – це задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань та сил цивільного захисту у зв’язку з військовою агресією з боку російської федерації проти України, забезпечення функціонування економіки та системи забезпечення життєдіяльності, в тому числі соціально незахищених верств населення.

Фото без опису

Так як, у 2023 році селищна рада працювала в умовах воєнного стану, виконавчим комітетом селищної ради було прийнято рішення «Про організацію проведення суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Братської селищної територіальної громади» №44  від 14 лютого 2023 року та рішення виконавчого комітету «Про внесення змін до рішення виконкому селищної ради від 14 лютого 2023 року№44 «Про організацію проведення суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Братської селищної територіальної громади» №105 від 29 травня 2023 року. На виконання рішення до суспільно корисних робіт залучались працездатні особи, зокрема і внутрішньо переміщені. Були задіяні під час вантажно-розвантажувальних робіт, пакування гуманітарної допомоги, заготівля дров для опалюваного сезону, надання допомоги населенню, ремонтних робіт, упорядкування, благоустрій територій, ліквідації стихійних сміттєзвалищ.

Для виконання цих робіт було залучено 27 працездатних осіб. Селищною радою створювались робочі місця тимчасового характеру та укладались договори про фінансування суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану з Вознесенською філією Миколаївського обласного центру зайнятості. На виконання умов договору фінансування проводилось стовідсотково за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Оплата праці складала 6700 грн., що є більшою за середню виплату допомоги по безробіттю.

Весь спектр дій Братської селищної ради щодо організації, проведення, фінансування суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, дав можливість безробітним громадянам частково покращити свій фінансовий стан в нелегкий для нашої держави час, організація та проведення суспільно корисних робіт в умовах сьогодення – це не лише додатковий дохід для працездатних громадян, а й вагомий внесок на підтримку економіки країни.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь