Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Платники отримали відповіді на актуальні питання оподаткування під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» Братської ДПІ

Дата: 04.01.2024 10:45
Кількість переглядів: 154

З метою підтримки конструктивного діалогу з платниками податків в Братській ДПІ  проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з актуальних питань податкового законодавства. Платники мали змогу отримати кваліфіковані відповіді на різноманітні питання оподаткування, такі як: порядок застосування РРО/ПРРО, отримання податкової знижки, порядку  нарахування та сплати МПЗ, щодо проведення звірки з податку на нерухомість і земельного податку, оформлення трудових відносин, щодо  лімітів річного доходу для ФОП в 2024 р. та ін.  Під час телефонної розмови податківці акцентували увагу на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО суб’єктами підприємницької діяльності, оскільки з 1 жовтня цього року відновлено відповідальність за непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО.     

Відповідаючи на запитання щодо подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді з метою реалізації права на отримання податкової знижки, посадовці пояснили, що, для подання декларації громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом платника або мобільним застосунком «Моя податкова».

Фахівці Братської ДПІ  надали коментар, що ліміт доходів ФОП на спрощеній системі оподаткування, який є граничною межею, при перевищенні якої її можуть перевести на загальну систему оподаткування, прив’язаний до мінімальної заробітної плати, тож у 2024 році ліміти будуть такими:  для 1 групи – 1 185 700 грн (167 розмірів мінімальної зарплати); для 2 групи – 5 921 400 грн (834 розмірів мінімальної зарплати);  для 3 групи – 8 285 700 грн (1167 розмірів мінімальної зарплати). Нагадали, що з 01 січня 2024 року в Україні змінюються розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

Платники  цікавились питаннями використання електронних сервісів ДПС, зокрема проведення звірки по платежах до бюджету з використанням «Електронного кабінету платника» та застосунку «Моя податкова».

На всі запитання додзвонювачів податківці надали чіткі кваліфіковані відповіді згідно з нормами чинного законодавства.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь