Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Братській селищній раді долучилися до проведення Всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен!»

Дата: 27.09.2023 14:48
Кількість переглядів: 274

Братський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості долучився до проведення Всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен!». Спільно з директором Центру соціальних служб Ліною Гризоглаз та фахівцем із соціальної роботи Анастасією Ющенко, за участю кар’єрного радника Братського відділу Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості Олександра Неговори 27 вересня 2023 року проведено захід для внутрішньо переміщених осіб Братської громади.

В ході заходу Олександр Неговора  ознайомив присутніх з послугами Державної служби зайнятості для ВПО, законодавчими актами України які регулюють питання трудових відносин у період воєнного стану та стимулюють роботодавців до працевлаштування та створення нових робочих місць для ВПО, можливостями отримання ваучерів для професійного навчання, започаткування власного бізнесу та можливістю отримання мікрогрантів за програмою «Власна справа». Директор Братського центру соціальних служб Братської селищної ради Ліна Гризоглаз розповіла присутнім про те, хто такий патронатний вихователь і як ним стати. Учасники зустрічі були ознайомлені з усіма можливими електронними ресурсами державної служби зайнятості та отримали інформаційні буклети.

Державна служба зайнятості готова допомогти ВПО інтегруватися через працевлаштування у нові громади.

Фото без опису

Під час заходу, в рамках проведення інформаційної кампанії  «Дитина чекає на щасливу родину», директором Центру Ліною Гризоглаз та фахівцем із соціальної роботи Анастасією Ющенко надано роз’яснення стосовно залучення громадян до створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Адже дітям які залишилися без піклування батьків, потрібна інша сім’я яка б любила, захищала та підтримувала їх. Бажання взяти на виховання дитину, народжену іншими, є ознакою культури і виникає тільки не у байдужих, душевно щедрих і готових до самопожертви людей. Саме з метою реалізації права дитини на зростання в сімейному оточенні в Україні створюються прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу – це сім’ї (подружжя або одна особа), які мають можливість та бажання взяти а виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та допомогти їм відчути родинне тепло, підготувати їх до самостійного, дорослого життя. На заході було присутніх 12 осіб та роздано 24 буклети.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь