Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про актуальні питання податкового законодавства під час практикуму-навчання

Дата: 31.05.2023 19:49
Кількість переглядів: 765

Днями в приміщенні Братської ДПІ відбувся практикум для підприємців з питань: новацій в податковому законодавстві (Закон України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ, який набув чинності 6 травня 2023 року), визначення мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб, роботи  та подання звітності через сервіс ДПС «Електронний кабінет платника», порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів.

Фото без опису

 Також, платникам було роз’яснено про встановлені законом мінімальні розміри оплати праці та доходів громадян – це державні соціальні гарантії (ст. 1 Закону № 2017). Фахівці наголосили суб’єктам господарювання, що потрібно працювати виключно в законодавчо-правовому полі щодо офіційного оформлення найманих працівників та легально виплачувати заробітну плату.

В ході навчання присутні отримали інформацію щодо взаємодії з органами ДПС через «Комунікаційну платформу», де вони зможуть отримати кваліфіковану консультацію з нагальних питань.

Наприкінці практикуму присутні отримали друковану продукцію роз’яснювального характеру.

 

Звертаємо увагу на строки подання юридичними особами – власниками земельних ділянок податкової декларації плати за землю

 

Братська ДПІ нагадує, що відповідно до п.п. 14.1.147 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Згідно з п. 286.2 ст. 286 ПКУ платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму плати за землю щороку станом на 01 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, а надалі такий витяг подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

Платник плати за землю має право подавати щомісяця звітну податкову декларацію, що звільняє його від обов’язку подання податкової декларації не пізніше 20 лютого поточного року, протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним (п. 286.3 ст. 286 ПКУ).

Пунктом 286.4 ст. 286 ПКУ встановлено, що за нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

У разі зміни протягом року об’єкта та/або бази оподаткування платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь