Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Братської селищної ради: Зміни в її складі та посилення відповідальності за порушення правил благоустрою

Дата: 30.05.2023 22:32
Кількість переглядів: 763

30 травня відбулось засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Братської селищної ради, яке провела заступник голови Наталя Беньковська. В роботі комісії взяли участь селищний голова Неля Собко, директори ринків, депутати селищної ради.

Наталя Беньковська ознайомила присутніх із змінами в Законі України «Про благоустрій населених пунктів», довела проінформувала про зміни у персональному складу комісії. Відповідно до рішення виконавчого комітету Братської селищної ради головою адміністративної комісії став депутат селищної ради, член постійної комісії з питань землеустрою, агропромислового розвитку Олег Височин.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» до повноважень селищних рад у сфері благоустрою населених пунктів належить затвердження Правил благоустрою територій. На виконання цієї вимоги Закону рішенням Братської селищної ради були внесені зміни і затверджені правила благоустрою громади, сформовано нові списки розподілу територій.

Зазначеним документом визначені обов’язки підприємств, установ, організацій, фізичних осіб та громадян у сфері благоустрою з метою забезпечення утримання території громади у чистоті й належному стані.

На засіданні комісії розглянуто 10 протоколів про адміністративні порушення складені співробітниками Братського відділення поліції №1 Вознесенського РУП, винесено постанови про порушення в сфері благоустрою, визначено суми штрафів, які сплатять порушники. В основному притягувались до відповідальності за Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн). Відповідно до ст. 255 Кодексу протоколи про порушення мають право складати уповноважені особи виконавчого комітету та органи внутрішніх справ.

Слід зазначити, що Кодексом України про адміністративні правопорушення відмінено такий вид відповідальності як попередження. Але розпочинаючи цю роботу було вирішено об’їхати організації та установи, попередити про міру відповідальності кожного у створенні комфортного середовища для проживання. Було виписано 31 повідомлення про наведення належного санітарного стану, визначено терміни усунення порушень.

Наступне засідання комісії відбудеться в червні. Селищним головою Нелею Собко при спільному обговоренні піднятих питань накреслено завдання, що стосуватимуться попередження стихійної торгівлі на узбіччі доріг, облаштування місць для паркування, можливості вирішення питання для будівництва тротуару та нових туалетів на ринку.

Благоустрій – це не тільки візитна картка кожного населеного пункту, а й один із показників рівня участі громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку.

Порушеннями правил благоустрою вважаються: неналежний санітарний стан територій, влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на прилеглій та дворовій території (до уваги – особливо в районі приватного сектора), стоянка транспортних засобів на газонах, самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об’яв, відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами, несвоєчасне косіння об`єктів рослинного карантину, забур’яненість, відсутність договорів на вивезення сміття або сплати за надані послуги, виконання робіт з благоустрою без затверджених проектів на виконання земельних робіт та відповідного ордеру, виданого селищною радою, відсутність огорожі на місці розриття, відсутність урн для сміття тощо.

Важливо!

Отже, тепер варто добре подумати, чи дотримуватися чистоти та порядку, чи сплачувати великі штрафи. Адже в адміністративної комісії просто не буде вибору між попередженням і штрафом. Сам факт складеного протоколу за ст. 152 КУпАП тягне за собою значні фінансові витрати для порушників. До того ж сплата штрафу не звільняє фізичну чи юридичну особу від виконання робіт щодо ліквідації проявів та наслідків порушення.

Тож прохання не бути байдужим та разом зробити наші  села і селища чистими, культурним та привабливим!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь