Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання комісії з питань захисту прав дитини виконкому Братської селищної ради

Дата: 06.05.2023 11:40
Кількість переглядів: 780

Братський селищний голова Неля Собко 03 травня 2023 року провела засідання комісії з питань захисту прав дитини виконкому Братської селищної ради. На порядок денний комісії винесено 4 питання щодо соціально-правового захисту дітей.

Членами комісії розглянуто питання виконання обов’язків піклувальником гр. Н., жителькою смт Братське, по відношенню до двох дітей, які залишилися без батьківського піклування та проживають в її сім’ї. Під час обстеження матеріально-побутових умов проживання сім’ї піклувальника зроблено зауваження гр. Н. щодо необхідності покращення санітарного стану в будинку.

До розгляду зазначеного питання були запрошені представники педагогічного колективу Братського професійно-технічного училища №17 та Братського ліцею №2, які висловили свою думку щодо виконання піклувальником своїх обов’язків по відношенню до дітей.

Фото без описуНаступним було розглянуто питання про виконання батьківських обов’язків гр. К., жительки смт Братське, по відношенню до 2-х річного сина. З даного питання доповіла фахівець Братського центру соціальних служб Братської селищної ради Світлана Силенко, яка зазначила, що під час соціального супроводу гр. К. працівниками Братського центру соціальних служб постійно надаються соціальні послуги, що відповідають потребам сім’ї для подолання складних життєвих обставин. Гр. К. в зв’язку із безвідповідальним виконанням батьківських обов’язків по відношенню до дитини, більше трьох місяців перебувала в Обласному центрі соціально-психологічної допомоги, де зарекомендувала себе з негативної сторони.

Фото без опису

Селищним головою Собко Н.О. та членами комісії попереджено гр. К. про позбавлення її батьківських прав в разі продовження виявлення фактів неналежного виконання нею батьківських обов’язків.

За результатами розгляду питання до відділення поліції №1 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області направлено клопотання на притягнення гр. К. до адміністративної відповідальності по ст.184 КУпАП.

Членами комісії розглянуто питання про залучення на навчання учня 6 класу КЗ «Рацинська спеціальна школа-інтернат», який не навчається без поважної причини. Неодноразово працівниками служби у справах дітей, Братського центру соціальних служб, інспектором ювенальної превенції, старостою Шевченківського старостинського округу проводилася робота по поверненню дитини на навчання, але позитивного результату немає.

Також, на засіданні розглянуто клопотання служби у справах дітей Братської селищної ради про необхідність відібрання чотирьох дітей у батьків гр. Т. та гр. В., за результатами обстеження матеріально-побутових умов проживання дітей в сім’ї. Під час виїзду встановлено, що батьки постійно вживають алкогольні напої, декілька днів взагалі не контролюють місце перебування своїх дітей, які купаються в річці, ловлять рибу, бродяжать, не виходять на навчання.

За результатами розгляду питань порядку денного винесено рішення відповідно до чинного звконодавства.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь