Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Братській ДПІ продовжують активну роз’яснювальну роботу податкового законодавства

Дата: 03.05.2023 09:39
Кількість переглядів: 580

Фахівці Братської ДПІ  на черговій зустрічі з платниками податків розповіли про актуальні питання податкового законодавства.

Посадовці наголосили присутнім на можливостях Електронного кабінету, а також на поданні звітності в електронній формі. За їх словами подавати звітність в електронному вигляді досить зручно, але для цього потрібно мати електронний цифровий підпис. В приватній частині Електронного кабінету, громадянин заповнює декларацію, додає скановані копії необхідних документів, та надсилає документ до податкового органу. 

«За допомогою Електронного кабінету можна не лише надіслати податкову декларацію, а й переглянути інформацію про розрахунки з бюджетом, отримати інформацію із загальнодоступних реєстрів та переглянути податкові повідомлення-рішення на сплату податку на нерухомість та земельного податку», - зазначають податківці.

Також податківці звертають увагу роботодавців на дотриманні ними вимог трудового законодавства, зокрема укладення договорів з найманими працівниками та виплати їм заробітної плати не менше мінімально встановленого законодавством рівня.

На зустрічі окремо розглянули питання, як докупити страховий стаж необхідний для призначення пенсії. Зокрема, фахівці інспекції зауважили, що докупити стаж можуть фізичні особи за період, в якому вони офіційно не працювали і не належали до категорії застрахованих осіб. Для цього громадянам необхідно звернутись до податкового органу за місцем проживання для укладення відповідного договору та сплатити певну суму єдиного внеску.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь