Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини виконкому Братської селищної ради

Дата: 03.04.2023 15:04
Кількість переглядів: 872

31.03.2023 року під головуванням селищного голови Нелі СОБКО проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Братської селищної ради. На порядок денний винесено 7 питань щодо соціально-правового захисту дітей.

Членами комісії розглянуто виконання батьківських обов’язків батьками гр. Т. та гр. Л., жителями смт. Братське по відношенню до 5-місячної дитини. Під час обстеження матеріально-побутових умов проживання зазначених громадян встановлено, що мати дитини на 2 дні залишала малолітню у бабусі-пенсіонерки, а сама перебувала у друзів, вживаючи алкогольні напої.

За результатами розгляду питання до відділення поліції №1 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області направлено клопотання на притягнення гр. Т. та гр. Л. до адміністративної відповідальності по ст.184 КУпАП. та роз’яснено батькам про доцільність позбавлення їх батьківських прав в разі повторних випадків неналежного виконання батьківських обов’язків по відношенню до дитини.

Також розглянуто ситуацію, що склалася в сім’ї гр. К., жительки Шевченківського старостинського округу із навчанням 12-річного сина. Батьки зовсім не мають на дитину виховного впливу, не сприяють навчанню та вихованню. Неодноразово по місцю проживання дитини виїздила комісія в складі представників відділення поліції, служби у справах дітей, Братського центру соціальних служб, представників педагогічного колективу, але позитивного результату немає.

 За результатами розгляду питання до відділення поліції №1 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області направлено клопотання на притягнення гр. К. до адміністративної відповідальності по ст.184 КУпАП.

Розглянуто питання про виконання батьківських обов’язків гр. Г., жителькою Кривопустоського старостинського округу, яка має на утриманні 3 малолітніх дітей. Під час розгляду цього питання заслухано думку старшої доньки, яка 6 місяців проживає біля бабусі та інших членів родини щодо відношення матері до виховання та матеріального забезпечення дітей, використання державної допомоги.

Членами комісії розглянуто повідомлення відділення поліції №1 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області про вчинення фізичного насилля батьком по відношенню до неповнолітньої доньки.

З даного питання прийнято відповідне рішення.

Також розглянуто питання про виконання батьківських обов’язків гр. К., жителькою Кривопустоського старостинського округу по відношенню до 4 неповнолітніх дітей. Під час неодноразових обстежень матеріально-побутових умов проживання сім’ї гр. К. встановлено, що в будинку повна антисанітарія, безлад, дитячі речі брудні та скидані на купу.

За результатами розгляду питання до відділення поліції №1 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області направлено клопотання на притягнення гр. К.  до адміністративної відповідальності по ст.184 КУпАП. та попереджено про направлення позову до суду на позбавлення її батьківських прав.

Під час засідання комісії проведено бесіду з гр. І. та його матір’ю гр. І., яка періодично помічена у вживанні алкогольних напоїв. В сім’ї батька виховується 2 малолітніх дітей, які в зв’язку із складними життєвими обставинами в сім’ї двічі перебували у КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Южноукраїнської міської ради.

Членами комісії розглянуто лист Братського центру соціальних служб Братської селищної ради про взяття під соціальний супровід 6 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

За результатами розгляду питань прийнято рішення відповідно до чинного законодавства.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь