Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Електронна звітність. Зручні електронні сервіси від ДПС

Дата: 23.02.2023 14:31
Кількість переглядів: 682

Братська ДПІ звертає увагу, що інформацію щодо подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку можна отримати на офіційному вебпорталі ДПС України на головній сторінці у розділі «Електронна звітність».

Крім того, у разі необхідності, отримання практичної допомоги при направленні податкової звітності засобами телекомунікаційного зв’язку платники податків можуть звернутися до працівників ДПІ які нададуть кваліфіковану допомогу.

Отже, скориставшись такою послугою, як подання звітності через Електронний кабінет (http://cabinet.tax.gov.ua), платники податків отримують економію свого робочого часу, а також власних коштів на придбання бланків. Крім того, звітність, надіслана до податкового органу в електронному вигляді, не потребує дублювання на паперових носіях та їх зберігання.

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Зручні електронні сервіси від ДПС

ДПС України продовжує цифровізацію та розвиток сучасних електронних сервісів для платників податків. У ДПС активно працюють над трансформацією та спрощенням процедур адміністрування податків, автоматизації процесів обліку та контролю, що дозволить легко та просто сплачувати податки.

Одним із таких  кроків стало впровадження нової версії вебпорталу ДПС. Оновлений інтерфейс спрощує доступ до інформації необхідної платникам для виконання податкових зобов’язань.Основними напрямами модернізації інформаційної системи органів ДПС є запровадження електронного сервісу з надання електронних послуг платникам податків з використання Інтернет середовища та єдиного вебпорталу ДПС України є:

– електронний кабінет платника;

– загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс;

– електронна звітність;

– інформація з реєстрів;

– декларування громадян;

– кваліфікований надавач електронних довірчих послуг.

Найпопулярнішим електронним сервісом є електронний кабінет. Він містить відкриту (загальнодоступну) частину, вхід в яку не потребує ідентифікації користувача та приватну частину (особистий кабінет), яка потребує авторизації користувача кваліфікованим електронним підписом. За допомогою електронного кабінету можна отримати доступ до особистої інформації, доступ до Е-чек (пошук фіскального чека), подання та реєстрація електронних документів, сервіси електронного адміністрування.

Також, популярним електронним сервісом є послуги кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, за допомогою якого можна безкоштовно отримати електронно-довірчі послуги органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, та організаціям всіх форм власності, іншим суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам.

Скориставшись електронним сервісом «Електронна звітність», платник має можливість сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків.

За допомогою загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу користувачі мають можливість отримати відповіді на професійні питання в рубриках «Письмові консультації», «Запитання – відповіді з бази знань» та «Нормативні та інформаційні документи».

Такий електронний сервіс, як чат бот «InfoTAX» ДПС України надає можливість зареєстрованим користувачам через месенджери Telegram та Viber актуальну інформацію про себе: стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки документів, а також має нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків. Для підключення чат бота необхідно у відповідному месенджері (Telegram/Viber) знайти «InfoTAX», в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету для ідентифікації та завершення налаштування нового сервісу. На сьогодні чат бот «InfoTAX» надає близько 20 сервісів.

Отже, скориставшись послугами електронних сервісів ДПС України, платники податків можуть вести документообіг та сплачувати податки онлайн, отримувати актуальну інформацію, не відвідуючи Центри обслуговування платників, що надає можливість уникнути черг та значно зекономити час.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь