Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Служба у справах дітей Братської селищної ради інформує: перевірки за цільовим використанням аліментів на дитину

Дата: 27.01.2023 14:32
Кількість переглядів: 825

Останнім часом збільшилася кількість заявників щодо проведення перевірки за цільовим використанням аліментів на дитину. Згідно наказу Міністерства соціальної політики України від 15.11.2018 року № 1713 «Про затвердження Порядку здійснення органами опіки та піклування контролю за цільовим витрачанням аліментів на дитину» безпосереднє проведення інспекційного відвідування покладається на службу у справах дітей за місцем одержувача аліментів із залученням інших посадових осіб соціальної роботи.

26.01.2023 року працівниками служби у справах дітей Братської селищної ради із залученням фахівця із соціальної роботи Братського центру соціальних служб проведено інспектування сім’ї одержувача аліментів за заявою платника аліментів.

У ході проведення інспекційного відвідування працівниками служби у справах дітей та фахівцем обстежено матеріально-побутові умови проживання дітей та проведено оцінку рівня забезпечення потреб дітей, а саме: забезпечення харчуванням, необхідним сезонним одягом, засобами для навчання та розвитку дітей. При проведенні інспектування береться до уваги розмір аліментів, що сплачується на дитину та розмір прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

У разі якщо розмір аліментів складає понад два прожиткових мінімуми для дитини відповідного віку (на кожну дитину) підтвердженням цільового використання аліментів на дитину можуть бути: наявність облаштованого відповідними меблями та речами місць для навчання та відпочинку, придбання обладнання для заняття спортом, відвідування дитиною навчальних курсів, гуртків, секцій, відкриття на дитину банківського рахунку, витрати на оздоровлення та лікування дитини.

Протягом 5 днів після проведення інспекційного відвідування складається висновок за його результатами і надається заявнику.

У разі нецільового використання аліментів платник має право звернутися до суду з позовом про зменшення розміру аліментів або про внесення частини аліментів на особистий рахунок дитини у відділенні банку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь