Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформує Регіональна торгово-промислова палата Миколаївської області: До уваги підприємств та організацій, які постраждали в результаті військової агресії Російської Федерації!

Дата: 16.01.2023 15:09
Кількість переглядів: 536

На сьогоднішній день, РТПП Миколаївської області, як незалежна експертна установа, має змогу надавати підприємствам та організаціям документи, які допоможуть звертатись в майбутньому для відшкодування понесених втрат (матеріальної шкоди), внаслідок збройної агресії з боку Російської Федерації, а саме: ракетних та артилерійських обстрілів, ведення бойових дій, захоплення територій громад Миколаївської та Херсонської областей, руйнації, пошкодження та пожеж нерухомого і рухомого майна.

 

1. Для фіксації фактів руйнації (пошкодження) об’єктів експерти РТПП надають:

- Акти обстеження та фотофіксації про пошкодження або руйнацію нерухомого майна (будівлі та споруди);

- Акти обстеження та фотофіксації про пошкодження, руйнацію або викрадення рухомого майна (обладнання, товари, готова продукція, сільськогосподарська продукція, яка зберігалась на складах, товарно-матеріальні цінності, авто та спец техніка).

 

2. Для фермерських господарств, якщо мова йде про посіви та врожай різних видів сільськогосподарських культур на полях та неможливість його збирання, регіональна торгово-промислова палата надає:

- Акти підтвердження розташування земельних ділянок (з відповідними кадастровими номерами), з очікуваним врожаєм сільськогосподарських культур у 2022 році, які знаходились в районі проведення воєнних (бойових) дій, або які перебували в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

 

3. Для подання позовів до судових інстанцій, зокрема міжнародних або для подання заяв про компенсацію - судові експерти торгово-промислової палати проводять судові експертизи, за результатами яких надають висновки щодо визначення матеріальної шкоди (втрат), які зазнали підприємства та організації, а саме:

- для визначення матеріальної шкоди (втрат) нерухомого майна (будівлі та споруди) проводиться судова будівельно-технічна експертиза;

- для визначення матеріальної шкоди (втрат) рухомого майна (обладнання, товари, готова продукція, сільськогосподарська продукція, яка зберігалась на складах, товарно-матеріальні цінності) проводиться судова товарознавча експертиза;

- для визначення матеріальної шкоди (втрат) власникам транспортних засобів (автомобільна, сільськогосподарська, спеціальна та інш. техніка) проводиться судова транспортно-товарознавча експертиза;

- для розрахунків втрат прибутку підприємств та організацій, які постраждали внаслідок агресії Російської Федерації проводиться судова економічна експертиза;

- для розрахунків розмірів збитків врожаю, завданих фермерським господарствам, які посіяли, але не змогли зібрати врожай внаслідок проведення воєнних (бойових) дій (або які перебували в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) в результаті збройної агресії Російської Федерації) — проводиться судова товарознавча експертиза.

 

4. Оцінювачі РТПП Миколаївської області на замовлення підприємств та організацій мають змогу надавати Звіти з оцінки майна для визначення обсягу збитків, завданих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

 

5. Департамент з питань юридичного забезпечення та організаційної роботи РТПП Миколаївської області відповідно до Закону «Про торгово-промислові палати в Україні» засвідчує факти настання форс-мажорних обставин (обставини непереборної сили) та видає відповідні Сертифікати.

Суб’єкт господарювання, який не може виконати свої зобов’язання в зв’язку із військовою агресією або іншими обставинами непереборної сили, при наявності Сертифікату звільняється від відповідальності за невиконання договірних, а також податкових та інших зобов'язань/обов'язків, виконання яких настало згідно з законодавчим чи іншим нормативним актом або може настати найближчим часом і виконання яких стало неможливим через наявність форс-мажорних обставин.

 

Для подальшої співпраці і більш оперативного розгляду питань безпосередньо в робочому порядку, надаємо Вам контактну інформацію підрозділів РТПП по напрямах діяльності:

відділ експертиз та оцінки - начальник відділу - Хоменко Сергій Миколайович тел. 067 514 61 88; e-mail: sergio@rtpp.conn.ua:

- департамент з питань юридичного забезпечення – Директор департаменту - Тригуб Оксана Володимирівна - тел. 067 518 88 20; e-mail: trigub@rtpp.com.ua.

 

РТПП Миколаївської області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь