Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Піклування про одиноких літніх громадян та осіб з інвалідністю, які потребують постійної допомоги

Дата: 02.01.2023 15:45
Кількість переглядів: 776

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Братської селищної ради у період воєнного стану продовжує свою діяльність, адже під опікою терцентру перебувають сотні одиноких літніх громадян та осіб з інвалідністю, які потребують постійної допомоги.

З початку року відділенням соціальної допомоги вдома  соціальні послуги отримали 130 осіб, з них: 22 особи сплатили платні соціальні послуги на суму – 27923 грн. Кошти, що надходять за платні послуги використовуються на придбання спецодягу та інвентарю для соціальних робітників.

В 2022 р. соціальні робітники забезпечені: взуттям літнім та зимовим, сумками,  робочими та медичними рукавицями, халатами та милом.

Обслуговування здійснює 18 соціальних робітника, із них 8 соціальних робітників надають послуги на території Братського та 10 робітників на території 10 населених пунктів Братської та Новомар’ївської ОТГ.

Щомісячно проводяться контрольні перевірки роботи соціальних робітників. Які сумлінно виконують свою роботу, забезпечуючи підопічних продуктами харчування, медикаментами, засобами першої необхідності, допомагають по господарству та інше. 37 одиноких підопічних відділення забезпечені обігрівачами, які надійшли з благодійного фонду.

Відділення стаціонарного догляду для тимчасового та постійного проживання функціонує у штатному режимі. Воно розраховане на 12 осіб, протягом року  в середньому перебувало 9 осіб. На даний час проживає 9 осіб, 1 з них ВПО з м. Попасна. За цей рік проводились заходи до Різдва Христового, 8 березня, Великодня, Міжнародного Дня Ветерана, Міжнародного Дня людей з інвалідністю, дні народження. Завдяки спонсорській допомозі підопічні забезпеченні повноцінним 4-х разовим харчуванням. Благодійну допомогу надавали у вигляді продуктів харчування. Протягом року здійснювалися заходи з протипожежної безпеки у відділенні. Загалом надійшла благодійна допомога на 76 тис. грн.

Відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги та соціальної адаптації за  2022 рік надано допомогу  433 особам на загальну суму  - 31,695 грн. із них:

- продовольчі товари  47 осіб на  суму – 7633,92  грн.

- промислові товари 2 осіб на суму – 521,25 грн.

- робітником з комплексного обслуговування та ремонту будинків надано  - 256 послуга;

- послугами швачки скористалось 43 осіб,  які  отримали 117 послуг на суму – 62223,91 грн.

- послугами перукаря скористалось 267 осіб, які отримали 582 послуг на суму – 14576,00 грн.

Мультидисциплінарною командою було здійснено 161 виїздів в 4 населених пункти (Крива Пустош, Петропавлівка, Новокостянтинівка, Миколаївка), під час яких  363 особам надано 683  соціальних послуг: із них обробіток присадибної ділянки -96 особам, ремонт будинків – 69 особам, перукарські послуги – 105 особам, забезпечення продуктами харчування – 100 особам, прибирання приміщення - 150 особам, консультування – 11 особам.

 

Привітали з 90-річчям – Цисс Євдокію Сергіївну, з 95-річчям Пампуру Людмилу Миколаївну, Бондаренко Зінаїду Миколаївну, вручили подарункові набори.

Надано продукти харчування до 8-го березня - 15 особам  на суму 1614грн., до свята Великодня - 20 особам на суму 3906,32грн., 10 малозабезпеченним особам надано продукти харчування на суму 750грн., до Дня людей похилого віку – 13 особам на суму - 1016,47грн., до Дня людей з інвалідністю – 10 особам на суму - 1185грн.

Швачкою територіального центру було пошито: 140 - пов’язок, 10- балаклав, 23 - чоловічої нижньої білизни, теплі рукавички.

Перукарем було обслужено 124 особи внутрішньо переміщених на суму 3224грн.

Працівники терцентру розвезли гуманітарну допомогу в вигляді продуктів харчування, картоплі та засобів гігієни – 93 особам похилого віку та інвалідам.

 Приймали участь в зборі засобів гігієни, нижньої білизни та постільної білизни для територіальної оборони.

Працівники терцентру здали благодійно кошти в сумі - 4750,00грн., за які придбали продукти харчування для біженців та людей які знаходились в окупації м.Снігурівка. Територіальний центр взяв на себе відповідальність у зборі та роздачі речей б/у (одяг, взуття, посуд, постільна білизна, продукти харчування, іграшки ) від мешканців селища для ВПО. Всього цією послугою скористалось 162 особи.

Працівники приймали участь в роздачі жителям громади йодованих препаратів (15 вулиць селища).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь