Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Особливості використання газобалонного обладнання в помешканні

Дата: 29.11.2022 10:30
Кількість переглядів: 271

Цього року, напередодні зими, українці придбали багато газових балонів для приготування їжі, або ж запаслися газовими пальниками.   Звісно кожен хоче подбати про власну енергонезалежність у такі важкі часи. Але не слід при цьому забувати про заходи безпеки для себе та оточуючих.

Наголосимо відразу, що встановлення і використання будь-яких газових балонів у багатоквартирному будинку заборонено!

Правилами безпечного використання балонами в приватному секторі передбачено, що він проходить технічне обслуговування щоразу під час заправки. Його оглядають, перевіряють вентилі тощо. Ви купуєте балон у спеціальної організації, яка також несе відповідальність за його якість. У приватному будинку ви запрошуєте фахівця, який вам приєднує балон. Компанія, яка постачає вам цей газ, і ви у своєму будинку несете спільну відповідальність за безпеку. Ми розуміємо, що раптом буде завдано якоїсь шкоди, то конкретно цьому домогосподарству, всі інші не постраждають. Головна проблема в тому, що, проживаючи в багатоквартирному будинку, можна зруйнувати не лише своє майно, а й сусідське.

В чому ж небезпека, якщо купити вживаний балон і просто зарадити його на АЗС? Купуючи вживаний балон, ви не знаєте його стан, чи він пройшов технічну перевірку. У ньому, наприклад, може пропускати вентиль. Ви приєднаєте несправний балон удома ― і може статися вибух або ви можете задихнутися. Тому, купуючи балон, ви маєте бути на 200 відсотків упевнені, що він нормальний.

Портативні газові пальники безпечніше, ніж величезний балон. Хоч тут теж треба постійно уважно стежити, знати про під’єднання, аби всі дротики і трубочки були нормальної якості і не пропускали газ.

Які є ризики, коли  мешканці вмикають газові плити, щоб просто зігрітися?

 Накопичення чадного газу. Потрібно розуміти, що на сьогодні у більшості багатоквартирних будинків димовентиляційні канали практично не обслуговуються. Отже, формується чадний газ, який залишається у квартирі. Ви його не відчуваєте, і можете просто задихнутися. Датчиків чадного газу у квартирах в більшості немає. Хоча ви можете придбати його і встановити у квартирі, але таких відповідальних мешканців - одиниці".

Окреме питання використання актуальних на цей час електрогенераторів. Нагадаємо, що ними також можна користуватися лише у приватному будинку.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь