Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про виконання військово-транспортного обов’язку в період воєнного стану

Дата: 21.07.2022 14:50
Кількість переглядів: 187

Підприємства, установи, організації та громадяни в період воєнного стану залучаються до виконання військово-транспортного обов’язку.

Відповідно до статей 21 та 22 Закону України «Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку», та пункту 1 Положення про військово-транспортний обов’язок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2000 р. № 1921 (далі - Положення) військово-транспортний обов’язок встановлюється з метою задоволення потреб Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів військових формувань на особливий період транспортними засобами і технікою усіх типів і марок вітчизняного та іноземного виробництва.

Пунктом 5 Положення передбачено, що посадові особи та громадяни несуть відповідальність за невиконання або неналежне виконання військово-транспортного обов’язку відповідно до закону.

За порушення законодавства про мобілізаційну підготовку і мобілізацію Кодексом України про адміністративні правопорушення (стаття 2101) передбачається адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. Розмір такого штрафу для посадової особи складає від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а разі повторного порушення, а також вчинення такого порушення в особливий період – від 300 до 500 мінімумів.

Крім того, статтею 1141 Кримінального Кодексу України, а саме, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, визначене покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Зважаючи на вище вказане, прошу Вас забезпечити виконання військово-транспортного обов’язку з доукомплектування транспортними засобами військових частин Збройних сил України.

 

Начальник п’ятого відділу

Вознесенського районного

територіального центру

комплектування та соціальної

підтримки

підполковник                                                     Ігор АМЄЛІН

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь