Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Презентація е-сервісів ДІЯ в Братській громаді

Дата: 27.01.2022 18:44
Кількість переглядів: 2183

27 січня 2022 року представники Міністерства цифрової трансформації України, громадських та міжнародних організацій провели у Братській громаді презентацію е-сервісів ДІЯ та ознайомили учасників заходу про можливості порталу Дія та нові електронні послуги.

Участь в заході взяли експертка громадської організації «Агентство економічного розвитку» Вікторія Савчук, експертка з цифровізації ПРООН Наталя Кобильчак, представниця Міністерства цифрової трансформації України Надія Мельник, заступник Братського селищного голови Наталя Беньковська, керівники структурних підрозділів Братської селищної ради, старости, спеціалісти старостинських округів, працівники соціальної та культурної сфери громади.

Вікторія Савчук ознайомила присутніх з результатами незалежних досліджень користування електронними послугами у громадах Миколаївської та Кіровоградської областей, зокрема, і в Братській громаді. Проаналізувала результати опитування населення як використання ними електронних сервісів, порталом ДІЯ, мобільним за стосунком ДІЯ, якість надання послуг в ЦНАП, доступ населення до мережі Інтернет, рівень поінформованості про послуги, якими можна скористатись онлайн.

Наталя Кобильчак та Надія Мельник провели презентацію е-сервісів ДІЯ, розповіли про переваги використання електронних сервісів, ознайомили присутніх державними електронними ресурсами, за допомогою мультимедійних засобів показали як можна їх практично використовувати.

Презентація е-сервісів ДІЯ викликала неабиякий інтерес в учасників заходу, визвала жваву дискусію. Присутні на презентації Ольга Кущнікова, Сергій Малокост, Леонід Ординський, Людмила Власенко, Ліна Гризоглаз, Ірина Шукайло, Світлана Агаркова ставили безліч запитань, на які отримували вичерпні відповіді спеціалістів.

Наприкінці заходу заступник селищного голови Наталя Беньковська подякувала гостям Братської селищної ради за цікаву і змістовну презентацію, висловила сподівання щодо подальшої співпраці в розвитку діджиталізації Братської громади та проведення подібних просвітницьких заходів й надалі. Всім учасникам заходу було роздано спеціально підготовлені інформаційні матеріали, заповнено анкети зворотного зв’язку, наочно продемонстровано навички використання застосунку Дія в практичній площині. Це третя зустріч такого формату в громаді, але - перша, коли на ній побували представники Міністерства в рамках проекту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні», що впроваджується ПРООН за підтримки Уряду Швеції. Спікерам проекту можна було поставити конкретні запитання, висловити свої пропозиції. Такий діалог дасть змогу громаді прийняти участь в проекті по облаштуванню ЦНАПів, можливо отримати якусь фінансову підтримку в разі перемоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь