Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розширена нарада: Підведено підсумки року, визначено пріоритети

Дата: 27.01.2022 18:40
Кількість переглядів: 1999

27січня заступник Братського селищного голови Наталя Беньковська провела розширену нараду, в якій взяли участь очільники старостинських округів, представники служб сфери соціального захисту, закладів культури, зокрема, клубні та бібліотечні працівники.

Фото без опису

Вона підвела підсумки роботи по галузях, за рік, що минув та визначила пріоритетні напрямки, проблемні питання над вирішенням яких доведеться працювати цим службам нині. Ознайомила з рейтинговими показниками старостинських округів громади в галузях культури та соціального захисту населення та з оголошеними конкурсами, які будуть проводитись в 2022 році, за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Надала рекомендації щодо написання проєктів, які оголошені Миколаївською обласною та Вознесенською районною радою.

Учасники наради були ознайомлені з положеннями про проведення щорічних обласних та районних конкурсів та програм розвитку місцевого самоврядування. Усім присутнім було роздано відповідні дидактичні та інформаційні матеріали щодо написання відповідних проєктів.

Фото без опису

Крім цього заступник голови селищної ради ознайомила присутніх з ініціативою народного депутата України Максима Дирдіна «100 тисяч на кожен старостинський округ», метою якої є проведення громадських слухань, вивчення думки населення щодо визначення нагальних потреб та виділення цих коштів для їх вирішення, зокрема, на облаштування вуличного освітлення, розвиток комунальних закладів, встановлення дитячих майданчиків, закупівлю обладнання для будинків культури та на інші заходи, які будуть затвердженні в переліку проектних ідей та визначені відповідною постановою Кабінету Міністрів України.

З питання внесених змін до законодавства України щодо впорядкування діяльності старостинських округів виступила секретар Братської селищної ради Світлана Агаркова та свої пропозиції озвучили старости Катерина Сінченко, Сергій Малокост, Леонід Ординський. В ході обговорення було погоджено графіки особистих виїзних прийомів керівництва громади та проведення сходів громадян в населених пунктах.

На нараді було детально проаналізовано по кожному старостинському округу порядок роботи закладів соціального захисту населення, клубних та бібліотечних закладів в нових умовах. З даних питань доповіли: директор територіального центру соціального обслуговування Оксана Онопрієнко, директор центру соціальних служб Ліна Гризоглаз, начальник служби у справах дітей Ірина Афанасьєва, головний спеціаліст відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Людмила Мініна. Досвідом роботи поділилась директор Братської публічної бібліотеки Світлана Недашківська.

Учасників наради ознайомлено з рекомендаціями Міністерства культури та інформаційної політики України стосовно дій в умовах надзвичайних ситуацій, у разі надходження сигналу «Увага всім» та запобігання впливу дезінформації. Присутнім надано контактні телефони рятувальних та аварійних служб.

Начальник Братської податкової інспекції Людмила Власенко доповіла щодо початку кампанії з декларування доходів 2022, порядку встановлення та використання касових апаратів для різних груп суб’єктів господарювання.

Обговорено процес реорганізації відділень поштового зв’язку, відповідно до доручення голови Вознесенської РДА Сергія Шурабури (за підсумками колегії Вознесенської РДА від 20.01.2022 року) з метою здійснення контролю та забезпечення надання якісних поштових послуг населенню пересувними поштовими відділеннями АТ «Укрпошта» будуть розглянуті можливості стосовно виділення приміщень або облаштування місць для здійснення їх діяльності, створені групи з перевірок за результатами якого старостам надано доручення щодо впорядкування адресного господарства, соціальним та бібліотечним працівникам надавати всебічну підтримку та допомогу громадянам похилого віку в освоєнні та використанні застосунку «ДІЯ».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь