Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Правопросвітницький захід для землевласників та землекористувачів

Дата: 06.01.2022 18:52
Кількість переглядів: 170

05.01.2022 начальником відділу «Братське бюро правової допомоги» Вознесенського МЦ з НБВПД Василем Чорновалюком проведено правопросвітницький захід для землевласників та землекористувачів (для 2-х груп осіб по 5 чоловік) на базі Братської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості, прочитано лекцію: «Про ринок земель сільськогосподарського призначення».

Фото без опису

Присутнім доведено до відома, що з 1 липня 2021 року по 31 грудня 2023 року обіг земель сільськогосподарського призначення дозволено виключно між громадянами України. В цей період відчуження цієї категорії земель, що перебувають у приватній власності, дозволятиметься громадянам України з розрахунку не більше 100 гектарів в «одні руки». А з 1 січня 2024 року громадянин України отримає право мати у власності земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею до 10 тис. га.

Крім цього, договір купівлі-продажу земельної ділянки підлягає обов’язковому нотаріальному посвідченню. Під час укладення відповідного договору громадянам необхідно буде надати нотаріусу такі документи: документи, що посвідчують їх особи і громадянство України, а також реєстраційні номери облікової картки платника податків; оригінал документу про право власності на землю; витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку; документи про грошову оцінку відчужуваної земельної ділянки

Начальником відділу також проведено інформаційну кампанію та роздано буклети на правову тематику системи БПД, зокрема, із земельних питань, візитівки з контактними даними Вознесенський місцевий центр з надання БВПД та бюро.

З метою забезпечення потреб громадян в правовій допомозі 05 січня 2022 року начальником відділу «Братське бюро правової допомоги» Вознесенського МЦ з НБВПД Василем Чорновалюком забезпечено роботу консультаційного пункту доступу до БПД на базі Братської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості, на прийом за консультацією звернулось дві особи щодо цивільного, спадкового та земельного права, на підняті питання надано обґрунтовані консультації, зокрема, одну письмову консультацію із земельного права та відповідні інформаційні матеріали (буклети).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь