Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Податковий борг в сумі до 3060 гривень

Дата: 30.11.2021 08:07
Кількість переглядів: 2031

Братська ДПІ повідомляє, що податковий борг до 3060 грн.  (тобто 180 неоподаткованих мінімумів доходів громадян) - це нові загальні норми.

Податкова вимога на такі суми не надсилається (не вручається), а заходи спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу не застосовуються. Право податкової застави щодо таких сум не застосовується.

При цьому,  звертаємо увагу, що на суму узгодженого грошового зобов’язання, несплачену у встановлений Податковим кодексом України (далі - ПКУ) строк, нараховуються пеня та штрафні санкції.

Якщо податковий борг зросте до 3061 грн, вмикається стандартний механізм стягнення податкового боргу. Строк давності, визначений пунктом 102.4 ПКУ, для стягнення податкового боргу розпочинається з дня виникнення податкового боргу в сумі понад 3060 гривень.

Інформацію про стан розрахунків с бюджетом можна отримати в Електронному кабінеті. Вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua або через вебпортал ДПС після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.

 Заповнення розрахункового документа при сплаті податкового боргу здійснюється з дотриманням вимог наказу Мінфіну від 24.07.2015 р. № 666. А саме, у полі «призначення платежу» необхідно зазначати код виду сплати 140 – надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу. Шановні платники! Не допускайте формування податкового боргу, перевірте розрахунки з бюджетом та при наявності боргу сплатіть його.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь