Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Податковий борг в сумі до 3060 гривень

Дата: 30.11.2021 08:07
Кількість переглядів: 2049

Братська ДПІ повідомляє, що податковий борг до 3060 грн.  (тобто 180 неоподаткованих мінімумів доходів громадян) - це нові загальні норми.

Податкова вимога на такі суми не надсилається (не вручається), а заходи спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу не застосовуються. Право податкової застави щодо таких сум не застосовується.

Фото без опису

При цьому,  звертаємо увагу, що на суму узгодженого грошового зобов’язання, несплачену у встановлений Податковим кодексом України (далі - ПКУ) строк, нараховуються пеня та штрафні санкції.

Якщо податковий борг зросте до 3061 грн, вмикається стандартний механізм стягнення податкового боргу. Строк давності, визначений пунктом 102.4 ПКУ, для стягнення податкового боргу розпочинається з дня виникнення податкового боргу в сумі понад 3060 гривень.

Інформацію про стан розрахунків с бюджетом можна отримати в Електронному кабінеті. Вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua або через вебпортал ДПС після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.

 Заповнення розрахункового документа при сплаті податкового боргу здійснюється з дотриманням вимог наказу Мінфіну від 24.07.2015 р. № 666. А саме, у полі «призначення платежу» необхідно зазначати код виду сплати 140 – надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу. Шановні платники! Не допускайте формування податкового боргу, перевірте розрахунки з бюджетом та при наявності боргу сплатіть його.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь