Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася чергова сесія Братської селищної ради

Дата: 04.10.2021 11:19
Кількість переглядів: 2167

29 вересня 2021 р. відбулася одинадцята чергова сесія Братської селищної ради.

Фото без опису

На початку сесії селищний голова Неля СОБКО прозвітувала перед депутатами селищної ради про роботу  апарату селищної ради та старостинських округів в міжсесійний  період, зокрема:

Про проведення роботи зі зверненнями громадян, яких за звітній період звернулось 187 осіб. В своїй більшості звернення стосувались питань оформлення пільг та субсидій, вирішення проблем із забезпечення дровами на майбутній опалювальний період, виділення земельних ділянок, утримання будинків, виготовлення документації на багатоповерхівки, проведення ремонту каналізаційних мереж і по селищу, і до окремих будинків та споруд.

Про робочі поїздки до старостинських округів, під час яких вирішувались питання функціонування закладів освіти, довкілля. Про підготовку їх до опалювального сезону: встановлення модемів, проведення метрологічних досліджень приладів), проведення в липні-серпні тендерів на закупівлю вугілля та газу.

Звернула увагу присутніх на досить складну ситуація із тарифами на природній газ, ціна на який зросла втричі. Дане питання піднімалося головою селищної ради під час робочих зустрічей та нарад у Вознесенській районній раді, із заступником голови Миколаївської облдержадміністрації Олександром Трайтлі. Закликала присутніх депутатів підтримати проект звернення від депутатського корпусу громади до Президента, Кабінету Міністрів України про зниження ціни на газ для бюджетних установ та організацій.

Проінформувала про проходження навчання працівниками шкільних харчоблоків по новій системі харчуванню ХАСКО, казала на перспективи та проблемні моменти запровадження її в навчально-виховних закладах громади.

Доповіла про роботу комісія з питань надходжень до бюджету, про виїзди до старостинських округів. Результатом роботи з  неплатниками податків, або тих, хто не декларує свої доходи більше трьох років стало зменшення їхньої кількості вдвоє.

Проінформувала про проведення благоустрою населених пунктів. Відмітила найактивніших: с. Микольське (нині там йде встановлення огорожі на кладовищі); с.Шевченко (встановлено нові віконні блоки в будинку культури), проведено інвентаризацію Шевченківської школи, що призупиняє свою діяльність; с.Петропавлівка (повністю встановлено огорожі біля об’єктів соціальної сфери, закуплено матеріали для спортзалу та зроблено його ремонт; с.Крива Пустош (замінено 300 метрів труб існуючого водогону); с. Новоолександрівка (заміна котла в садочку). В рамках прийнятих районних конкурсів та грантових програм облаштовуємо харчоблок Братської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, впорядковуємо територію закладу, буде встановлено огорожу та в найкоротші терміни демонтовано прибудову та старий харчоблок. Є вже переможець, який виконає ці роботи.

Доповіла про результати зустрічі із представниками УКРТЕПЛО з питань опалення лікарні. Проінформувала про оптимізацію приміщень з метою більш раціонального використання енергоресурсів. За рахунок коштів Вознесенської районної ради, в рамках районного проекту, на виконання припису служби з надзвичайних ситуацій проведеться обробка дерев’яних конструкцій лікарні, вартість  77 тисяч грн.

Проінформувала про проведення торгів по процедурі закупівель товарів та послуг на облаштування тротуарів по селищу та необхідність закупівлі нового автобусу для підвезення школярів. Братська селищна рада, одна з п’ятнадцяти громад, якій відповідно до розпорядження голови Миколаївської облдержадміністрації його дають на основі спів фінансування - 50 на 50.

Прозвітувала про підготовку та проведення святкових заходів, приурочених до 30-ї річниці Незалежності України.

Підвела підсумки проведення рейдів «Урок» та роботи соціальних служб громади щодо забезпеченням паливом соціально незахищених верств населення.

Селищний голова проінформувала про заходи, що вживаються для покращення надання комунальних послуг населенню. Зокрема, про проведення ремонтів системи водогону, закупівлю додаткового насосу, придбання установки для очистки води, впорядкування сміттєзвалища, покращення дорожньої інфраструктури.

На розгляд сесії було винесено 37 питань, які стосувались:

- уточнення показників бюджету Братської селищної територіальної громади на 2021 рік.

- Про схвалення Прогнозу бюджету Братської селищної       територіальної громади на 2022-2024рр.

- Про хід виконання Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян по Братській селищній раді.

- Про звіт старост Братської селищної ради про роботу за 8 місяців 2021 року.

- Про надання матеріальної допомоги.

- Про затвердження Програми  розвитку автомобільних доріг загального користування Братської селищної ради на 2021-2024 роки.

- Про готовність об’єктів теплопостачання та тепло споживання до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

- Про схвалення проекту Угоди про співробітництво між Вознесенською районною радою та Братською селищною  територіальною громадою Вознесенського району Миколаївської області.

- Про погодження  призначення на посаду керівника Братського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1 Братської селищної ради   Братського району Миколаївської області.

- Низку земельних питань.

- Про ліквідацію Шевченківської початкової школи з дошкільним підрозділом Братської селищної ради Братського району Миколаївської

області.

- Про звернення депутатського корпусу громади до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, НКРЕКП щодо розмірів тарифів на комунальні послуги.

Із зазначених питань заслухано доповіді: начальника фінансового відділу селищної ради Мирненко Н.В., начальник відділення поліції № 1 Вознесенського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області Марченка О.О., старост Ординського Л.Б., Вовненко М.І., Сінченко К.І., Коцюбинської С.Ф., начальник відділу соціального захисту селищної ради Амросової С.В., начальника відділу містобудування, архітектури, ЖКГ, розвитку інфраструктури та надзвичайних ситуацій селищної ради Агаркова М.І., начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту селищної ради Коваль Н.М., селищного голови Собко Н.О., начальника відділу земельних, екологічних питань, економіки та АПК селищної ради Нікітіна Д.С.

Під час обговорення питань, дискусій долучалися депутати селищної ради та представники громадськості.

Наприкінці сесійного засідання Неля Собко повідомила, що за ініціативою депутатського корпусу та у зв’язку з підвищенням цін на енергоносії, як для населення, так і для установ бюджетної сфери, підготовлено проект звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, НКРЕКП щодо розмірів тарифів на комунальні послуги. Дану пропозицію депутати селищної ради прийняли одноголосно.

Текст звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, НКРЕКП щодо розмірів тарифів на комунальні послуги


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь