Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

23 серпня в селищі Братське пройшли урочисті заходи з святкування тридцятої річниці НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Дата: 24.08.2021 20:39
Кількість переглядів: 486

Фото без опису

30 років. Для всесвітньої історії це лише мить. Але для нашої країни - досить важливий проміжок часу. Нарешті наш народ здобув незалежність, яку протягом століть виборювали ціною свого життя багато поколінь наших прадідів.

За часи незалежності на долю молодої держави випало багато випробувань. І зараз нам доводиться боронити свою свободу на східних кордонах нашої країни. Тому ми з гордістю повинні нести свій прапор та горде ім’я «українець».

23 серпня в селищі Братське пройшли урочисті заходи з святкування тридцятої річниці НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ.

Традиційно вони розпочалися з урочистої ходи до площі 200-ліття Братського. Приємно було бачити таку кількість радісних та усміхнених облич. Головна вулиця нашого селища спалахнула від кількості вишиванок, а небо уквітчали прапори рідних серцю кольорів.

Біля пам’ятного знаку вихованці дитячої школи мистецтв своїми виступами привітали учасників ходи з Днем Прапора та Днем Незалежності. До присутніх з вітальними промовами звернулись Братський селищний голова Неля СОБКО та військовий комісар Братського РВК Ігор АМЄЛІН. Відбулося традиційне вручення паспортів молодим громадянам України – першого в їхньому житті документу.

І от кульмінація заходу, всі затамували подих, тримаючи руку на серці, під звуки гімну України, в небо вільним птахом злетів державний прапор.

Одним з осередків свята став Будинок культури. Там було проведено виставку робіт майстрів прикладного мистецтва, ведучою, якої була директор Братського музею Валентина БОГДАН. Вона розповіла присутнім про історію рукоділля, зокрема, вишивки та представила відвідувачам роботи майстрів усіх старостинських округів нашої громади. Дивлячись на роботи земляків,  вкотре пересвідчуєшся, що Братщина - земля талановитих та творчих людей.

Ще однією знаковою подією стала виставка Віктора ХІЗНІЧЕНКА, який напередодні святкував свій день народження. Селищний голова Неля СОБКО привітала митця зі святом, подякувала за чудову виставку, побажала натхнення та творчих успіхів. Роботи Віктора ХІЗНІЧЕНКА вражають та захоплюють. Предмети побуту, природа ніби оживають на його полотнах.

На площі біля Будинку культури відбувся святковий флешмоб «Посвята державі». Свою енергію та позитив глядачам дарували вихованці БТШЮ.

Святковий день був дуже насичений. Одне дійство змінювалось іншим. Тому відразу після запального танцювального номеру своє мистецтво продемонстрували представники Вознесенського клубу карате-до шотокан. Спортсмени показали техніку ката, куміте, тамесіварі, а також прийоми захисту від зброї.

І ось найголовніше дійство свята, яке зібрало повну глядацьку залу в Будинку культури. Всі глядачі в єдиному пориві, піднялись зі своїх місць. Звучить державний гімн.

На сцену вийшли представники старостинських округів, а також селищний голова Неля СОБКО.

Неля СОБКО привітала присутніх з 30-ю річницею Незалежності України. Серед іншого в своїй промові вона сказала, що будуючи Державу сьогодні, ми повинні розуміти, що потрібно її творити такою, щоб наші діти та внуки могли нею пишатися. Потрібно пам’ятати, що успіхи нашої Держави складаються з успіхів кожного небайдужого українця. Тож давайте спільними діями єднати та змінювати нашу країну.

З привітаннями звернулись і старости Братської громади.

Відбулося нагородження кращих представників нашої громади на честь тридцятиріччя Незалежності, а також переможців конкурсу «Ти у мене єдина» та конкурсу клумбного мистецтва.

По закінченню офіційної частини святкового дійства члени художніх колективів Братського та сільських будинків культури запальними танцями, душевними піснями та яскравим гумором дарували справжню насолоду гостям заходу, зривавши шквали оплесків після кожного виступу.

О ось нарешті ярмарок. Братчани та гості селища, дещо стомлені, але сповнені піднесеним, святковим настроєм пішли ярмаркувати. Протягом усього дійства гарний настрій забезпечував своїм виступом народний ансамбль «Берегиня».

У відвідувачів очі розбігалися від яскравих костюмів, апетитних страв, веселих жартів та виступів представників старостинських округів. Хто з них був найкращим? Це просто неможливо визначити! Усі молодці, усі виклались на повну!

Святкова дискотека та атракціони розважали жителів громади до темна.

Дякуємо усім, хто взяв участь в організації та проведенні святкових заходів! Дякуємо жителям громади, що прийшли на наше спільне свято! Ми єдина громада – одна сім’я!

Детальний фотозвіт про урочисті заходи дивіться на нашій офіційній сторінці  у Facebook.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь