Братська селищна рада
Миколаївська область, Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ПОПЕРЕДЖАЄ: Відсутність належного контролю з боку батьків та законних представників може призвести до нещасного випадку та навіть загрози життю дітей

Дата: 25.06.2021 11:47
Кількість переглядів: 315

ШАНОВНІ БАТЬКИ,   АБО ЗАКОННІ ПРЕДСТАВНИКИ ДИТИНИ!

 

      Нагадуємо Вам, що Ви несете особисту відповідальність за життя і здоров’я своїх дітей та підопічних.

      Законодавством України про охорону та захист прав дитини встановлено відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час.

       Згідно Закону України «Про охорону дитинства» «…дитина – це особа віком до 18 років (повноліття)». Малолітня дитина – дитина віком від 0 до 14 років. Неповнолітня – з 14-ти до 18-ти років.

      Відсутність належного контролю з боку батьків та законних представників щодо місця перебування своїх неповнолітніх дітей може призвести до нещасного випадку та навіть загрози життю дітей.

Фото без опису

ПОТРІБНО ПАМ’ЯТАТИ!!!!

 

1. Згідно Закону України від 16.05.2013 року № 243-VII «Про внесення змін до  деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сферах розваг, або закладах громадського харчування у нічний час» обмежує перебування  дітей віком до 16 років без супроводу батьків, чи законних представників  у зазначених закладах у нічний час!

2.Неповнолітні можуть перебувати у вечірній час лише в присутності принаймні одного з батьків чи законного представника дитини, або особи яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

3. Власники закладів розваг та громадського харчування з 22:00 до 06:00 години мають право вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку ( Закон України «Про охорону дитинства» ст. 20.1).

4. У разі виявлення дитини в розважальному закладі чи в громадських місцях (парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, дитячі та спортивні майданчики, бари, дискотеки, магазини з алкогольною продукцією тощо) у нічний час, Вас буде притягнуто до адміністративної відповідальності  за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП)!

 

ШАНОВНІ ПІДПРИЄМЦІ!!!

 Звертаємося до Вас із проханням неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям, адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління.

Нагадуємо суб’єктам господарювання, які здійснюють продаж алкогольних напоїв, тютюнових виробів, що згідно з Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів»  передбачено заборону  продажу пива (крім безалкогольних), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

З метою попередження негативних проявів серед неповнолітніх, а також запобігання вчиненню ними  правопорушень службою  у справах дітей Братської селищної ради ініційовано проведення денних та вечірніх рейдів по території Братської селищної ради, до яких залучено представників відділу поліції та Братського центру соціальних служб. 

Особлива увага приділяється дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах  внаслідок неналежного виконання батьками батьківських обов’язків, дітям, схильним до бродяжництва у вечірній час, дітям,  які повернулися  з інтернатних закладів та неповнолітнім, які схильні до вчинення злочинів  та правопорушень.

Просимо не залишатися байдужими,  в разі виявлення дітей, які потрапилися в складну життєву ситуацію, своєчасно повідомити  службу у справах дітей Братської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь